Országos Dokumentumellátó Rendszer

Országos Dokumentumellátó Rendszer

Könyvtárunk az Országos Dokumentumellátó Rendszer (ODR) tagja, ezért a könyvtárközi kölcsönzésben meghatározott feladatok, kötelezettségek és előnyök vonatkoznak intézményünkre.

ODR lelőhely-adatbázis: www.odrportal.hu

Beiratkozott olvasóink számára könyvtárközi kölcsönzéssel kérjük meg a gyűjteményünkből hiányzó dokumentumokat, betartva a kölcsönadó könyvtár feltételeit (helyben használhatóság, kölcsönzési határidő).

Belföldről, az ODR tagkönyvtáraiból érkező eredeti mű kölcsönzése esetén a visszaküldés díját az olvasónak kell megtérítenie, a fénymásolás költségeit (másolási díj + postaköltség) a küldő könyvtár díjszabásának megfelelően szintén az olvasó fizeti.

A postaköltséget mindig az érvényben lévő postai díjszabásnak megfelelően kell megfizetni.

A teljesítési idő 3-15 nap.

A külföldről történő kölcsönzést az Országos Széchényi Könyvtár (http://www.oszk.hu) közvetítésével bonyolítjuk. Ebben az esetben az eredeti dokumentum küldéséért 4500,-Ft térítést kell fizetni, másolatszolgáltatás esetében a küldő könyvtár díjtételei érvényesek + postaköltség.

A teljesítési idő 1-2 hónap.

Más könyvtárak olvasói számára az ODR szolgáltató könyvtáraként hozzáférhetővé tesszük gyűjteményünk dokumentumait könyvtárközi kölcsönzés keretében. Az eredeti dokumentumok átkölcsönzése esetén a visszaküldést a kérő könyvtárnak, ill. olvasójának kell vállalnia.

Nem kölcsönözhetők az egy példányos helyismereti dokumentumok, a kézikönyvek, az 1900 előtti kiadványok. Másolat küldésekor az intézményünkben érvényes mindenkori fénymásolási- és postaköltséget számítjuk fel. Partnereink kérését az ODR oldalról fogadjuk.

Címünk:

Balassi Bálint Megyei Könyvtár
3100 Salgótarján, Kassai sor 2.
PF.: 18

Telefon: 32/521-569
E-mail :