Balassi Bálint Megyei Könyvtár
Balassi Bálint Megyei Könyvtár
Ön most itt áll weboldalunkon: Főoldal » Online határidő hosszabbítás
Fenntartónk

st_cimer.png

Salgótarján Megyei Jogú Város
Önkormányzata

Könyvtári információk
 • Könyvtár neve:
  Balassi Bálint Megyei Könyvtár
 • Cím, székhely:
  3100 Salgótarján, Kassai sor 2.
 • Levelezési cím:
  3101 Salgótarján, Pf.: 18
 • E-mail:
  info@bbmk.hu
 • Igazgató neve:
  Molnár Éva
 • Elérhetősége:
  Telefon: 06/32/521-550
 • GPS:
  48.1047/19.8047
 • Adószám:
  15450250-2-12
 • Könyvtárközi kölcsönzés:
  kkozi@bbmk.hu
Adatkezelés - GDPR

Adatkezelési tájékoztató
Kiegészítés a Könyvtárhasználati Szabályzathoz

A rendezvényeken és a hozzá kapcsolódó eseményeken fénykép-, hang-  és videófelvételek készülnek, melyek részben vagy egészben nyilvánosságra kerülnek.

Intézményünk a programváltoztatás jogát fenntartja!

Támogatók

A honlap
az NKA támogatásával
jött létre.

nka_20_eves.png

tamogatok.png

Kölcsönzési határidő hosszabbítása

Könyvtárunk lehetőséget biztosít a kikölcsönzött dokumentumok határidejének hosszabbítására. Ezt a lehetőséget igénybe lehet venni személyesen a könyvtárunkban, telefonon a +36-521-552-es telefonszámon és online is a weboldalunk jobb oldali hasábjában a Hosszabbítás rész alatt, vagy az alábbi linken keresztül:

Kölcsönzési határidő meghosszabbítása

Az online kölcsönzési határidőhosszabbítás igénybevétele esetén az alábbi rövid összefoglaló nyújt segítséget a művelet elvégzésében.

A linken szereplő weboldalon a vonalkód mezőbe írjuk be az olvasójegyünk elején szereplő, általában 6 számjegyű, vonalkódot. A jelszó, ha még nem változtattuk meg, akkor a születési időnk hónapja és napja két-két számjegyen leírva. Azaz ha valaki január 5-én született, akkor az ő jelszava 0105 lesz. Ha beírtuk az adatokat, akkor kattintsunk a Belépés feliratú gombra.

Hosszabbit_0001.jpg

1. ábra - Nagyobb méretű fotóért kattintson a képre!

Ha sikerült belépni a felületen, akkor az Olvasói adatok alatt rögtön a kölcsönzéseket látjuk. Az 1. ábrán kettő személy kölcsönzési adatlapja látható. Az adalapokon beszámoztuk azokat a részeket, amelyekről bővebben is szót ejtünk ebben a dokumentumban.

Mint látható mind két esetben több dokumentum is ki van kölcsönözve az olvasó által. Az egyes dokumentumok előtt egy jelölő négyzetet találunk (lásd 1.) mellyel kijelölhetjük az adott dokumentumot. A lista alján 2-essel jelölve látható az a gomb, amellyel a kijelölt dokumentumok kölcsönzési határideje meghosszabbítható egyszer. Ha az összes dokumentum kölcsönzési határideje lejárt, akkor lehetőségünk van meghosszabbítani a határidőt egyszerre minden dokumentumnál. Ehhez a 3-assal jelölt gombot, mident hosszabbít, használhatjuk.

Ha kíváncsiak vagyunk arra, hogy az adataink, amelyeket leadtunk a könyvtárban pontosak e, akkor válasszuk a 4-essel jelölt "fület", melyen az Adatok felirat látható. Az 5-össel jelölt gomb arra szolgál, hogy kijelentkezzünk a felületről. Ezt a gombot minden esetben használjuk, ha az összes szükséges módosítást elvégezttük az oldalon.

Az 1-es ábra jobb oldali adatlapján azt az esetet láthatjuk, amikor elkéstünk a könyvek visszahozásával. A 6-ossal jelölt rész mutatja, hogy az adott dokumentum kölcsönzési határideje hányszor volt már módosítva. A 7-essel jelölt rész pedig azt mutatja, hogy a számítógépes rendszer mennyi késedelmi díjat számolt már ki nekünk. Ha ilyet látunk, akkor célszerű minél hamarabb visszahozni a könyvet a könyvtárba, mivel a késedelmi díj mértéke dokumentumonként naponta 20 Forinttal növekszik. A 8-assal jelölt részen láthatjuk, hogy mennyi tartozásunk van a könyvtár felé és ez miből adódik. Ez az összeg nem növekszik, ez már úgymond lezárt összeg, de amint meglátogatjuk a könyvtárat, a könyvtáros a nyilvántartó pultban kérni fogja tőlünk ennek befizetését.

Ha egy dokumentumon késedelmi díj van de még nem volt egyszer sem meghosszabbítva a kölcsönzési határideje, akkor a rendszer engedi, hogy meghosszabbítsuk azt. Ebben az esetben a késedelmi díj a 8-assal jelölt rész alatt fog megjelenni és az összege már nem fog naponta 20 forinttal növekedni.

Hosszabbit_0002.jpg

2. ábra - Nagyobb méretű fotóért kattintson a képre!

A 2. ábrán látható oldal akkor jelenik meg, ha az 1-es ábrán 4-essel jelölt gombot választjuk. Itt tekinthetőek meg az olvasói adataink. Ezen az oldalon két dolgot tudunk mindössze módosítani. Az egyik az e-mail címünk (9.), ezt mindenképp arra címre állítsuk be, amit rendszeresen használunk, nézünk. Ha módosítottuk az e-mail címet, akkor kattintsunk a mellette levő Mentés feliratú gombra. A másik a belépéshez használt jelszó megváltoztatására szolgáló gomb, amit a képen 10-essel jelöltünk. Ha rákattintunk erre a gombra akkor az alábbi oldal fog betöltődni:

Hosszabbit_0003.jpg

3. ábra - Nagyobb méretű fotóért kattintson a képre!

A rendszer kéri a régi jelszavunkat (11.), amit meg szeretnénk majd változtatni. Ez az a jelszó, amivel épp most is be vagyunk jelentkezve az oldalon. Az Új jelszó mezőbe (12.) írjuk be azt a jelszót, ami szeretnénk beállítani a szolgáltatáshoz, majd az Új jelszó mégegyszer (13.) mezőbe írjuk be ugyan azt, amit az Új jelszó mezőbe is beírtunk. Ha minden mezőt kitöltöttünk, akkor kattintsunk az Elküld (14.) gombra. A rendszer tájékoztatni fog bennünket, hogy a jelszó módosítása sikeres. A következő belépésnél már az új, általunk beállított jelszóval kell belépni.

Ha valami oknál fogva elfelejtenénk a jelszavunkat, akkor a könyvtár nyitvatartási idejében a +36-32-521-552-es telefonszámon a kollégák az olvasójegyen szereplő vonalkód alapján vissza tudják állítani a jelszót a születési adatokból vett hónap és nap értékre, ami jelen dokumentum elején is szerepel. Illetve a bejelentkezési oldalon, ha az Elfelejtett jelszó linkre kattintunk majd megadjuk az olvasói vonalkódunkat, akkor az Új jelszó küldése e-mailben feliratú gombra kattintás után pár perccel a rendszer küld nekünk egy új jelszót, amivel be tudunk lépni. Ha sokáig nem érkezik meg ez az e-mail, akkor érdemes megnézni, hogy a levelző rendszer nem tette-e véletlenül a levélszemét (spam) mappába a levelet.

Keresés a weboldalon
Nyitva tartás
Hétfő 09:00 - 15:30
(korlátozott szolgáltatással)
Kedd 10:00 - 18:00
Szerda 09:00 - 17:00
Csütörtök 10:00 - 18:00
Péntek 09:00 - 17:00
Szombat 08:00 - 13:00
Vasárnap Zárva
Városrészi könyvtárak nyitvatartási ideje
Kövess minket
Könyvajánló

2017/33.

Gyerekeknek ajánljuk

Tanulj_meg_kodolni_10_lepesben.JPG

Sean McManus: Tanulj meg kódolni 10 lépésben!

Szeretnél megtanulni kódolni, de azt sem tudod, hogyan kezdj neki? Ez a könyv lépésről lépésre vezet be a programozás tudományába. Mire a végére érsz, lesz egy saját fejlesztésű számítógépes játékod, sőt! A HTML és CSS kódolás alapjainak elsajátításával honlapot is készíthetsz hozzá!


Orok_baratsag.JPG

Melanie Joyce: Örök barátság - Együtt jóban-rosszban

Kismackó egyedül érezte magát új otthonában. Hiányoztak neki a barátai, Borzocska, Kisnyuszi és Egérke. Ezért elhatározta, hogy ír nekik egy levelet. De azt sosem gondolta volna, hogy mi fog történni azután...


Az_elfek_oroksege.JPG

Sandra Regnier: Az elfek öröksége

Felicity Morgan, becenevén Fay, nem pontosan az, akit az elfek megjósolt megmentőjeként elképzelünk. A lány még csak tizennyolc éves, fogszabályzót visel, a divat nem az ő világa, és mindig úgy fest, mint aki nem aludt eleget. Fay mégis különleges sorsra rendeltetett. A neve ott ragyog az elfek ősi nagy könyvében…


Felnőtt olvasóinknak ajánljuk

Beszedes_testek.JPG

Joe Navarro: Beszédes testek - Egy FBI-ügynök emberismereti kézikönyve

A közhiedelemmel ellentétben az arc árulkodik legkevésbé az emberek valódi érzelmeiről. Az ujjaink, a lábujjaink vagy a szemöldökünk mozgása ellenben meglepően sokat elárul rólunk. Ahhoz, hogy megtanuljuk értelmezni a testbeszédet, a legkevésbé irányítható reakciókat kell kiismernünk, amit a különböző érzések kiválthatnak belőlünk!

Joe Navarro, az egykori FBI ügynök, a viselkedéselemzés nemzetközileg elismert szakértője könyvéből mindezek mellett azt is megtudhatja, hogyan használja tudatosan a testbeszédet.


A_dogeltakarito.JPG

Danyi Zoltán: A dögeltakarító

Meg lehet-e szabadulni a háború emlékétől? Lehet-e mást tenni, mint nem megszabadulni tőle?
A dögeltakarító a menekülő és a menekülni nem tudó emlékezet könyve. Főhőse, miután átéli a délszláv háborút, keresi a biztonságot és a szabadságot. Útja Splitbe vezet, Budapestre és Berlinbe, miközben Amerika ígéretével csábít, de kérdéseinkre a választ talán egy temerini alkony rejtegeti.


A_Japan_rejtely.JPG

Muraközy László: A japán rejtély

Japán elmúlt két évszázados fejlődése lenyűgöző gazdasági sikerek, de ugyanakkor végzetes zsákutcák története is. Fontos elemezni, hogy ez milyen tanulságokat adhat a fejlesztő állam modelljét követő országok számára. Sok feltörekvő ország erőteljes kormányzati, központi beavatkozással igyekszik előrehaladni, ami általában a piaci mechanizmusok gyengébb működésével párosul. A fejlesztő állam eszközeinek az alkalmazása gyakran párosul autokrata politikai berendezkedéssel, amit nem is kevesen szintén a hatékonyságot fokozó mozzanatnak tekintenek. Ez vagy a demokratikus intézmény- és szokásrendszer a kulcsa a hosszú távú előrehaladásnak? Az állam és a piac milyen kombinációja lehet a fenntartható fejlődés kulcsa? Mit mondanak számunkra a japán tapasztalatok?