Kölcsönzési határidő hosszabbítása

Könyvtárunk lehetőséget biztosít a kikölcsönzött dokumentumok határidejének hosszabbítására. Ezt a lehetőséget igénybe lehet venni személyesen a könyvtárunkban, telefonon a +36-32-521-552-es telefonszámon és online is a weboldalunk jobb oldali hasábjában a Hosszabbítás rész alatt, vagy az alábbi linken keresztül:

Az online kölcsönzési határidőhosszabbítás igénybevétele esetén az alábbi rövid összefoglaló nyújt segítséget a művelet elvégzésében.

A linken szereplő weboldalon a vonalkód mezőbe írjuk be az olvasójegyünk elején szereplő, általában 6 számjegyű, vonalkódot. A jelszó, ha még nem változtattuk meg, akkor a születési időnk hónapja és napja két-két számjegyen leírva. Azaz ha valaki január 5-én született, akkor az ő jelszava 0105 lesz. Ha beírtuk az adatokat, akkor kattintsunk a Belépés feliratú gombra.

 

1. ábra - Nagyobb méretű fotóért kattintson a képre!

Ha sikerült belépni a felületen, akkor az Olvasói adatok alatt rögtön a kölcsönzéseket látjuk. Az 1. ábrán kettő személy kölcsönzési adatlapja látható. Az adalapokon beszámoztuk azokat a részeket, amelyekről bővebben is szót ejtünk ebben a dokumentumban.

Mint látható mind két esetben több dokumentum is ki van kölcsönözve az olvasó által. Az egyes dokumentumok előtt egy jelölő négyzetet találunk (lásd 1.) mellyel kijelölhetjük az adott dokumentumot. A lista alján 2-essel jelölve látható az a gomb, amellyel a kijelölt dokumentumok kölcsönzési határideje meghosszabbítható egyszer. Ha az összes dokumentum kölcsönzési határideje lejárt, akkor lehetőségünk van meghosszabbítani a határidőt egyszerre minden dokumentumnál. Ehhez a 3-assal jelölt gombot, mident hosszabbít, használhatjuk.

Ha kíváncsiak vagyunk arra, hogy az adataink, amelyeket leadtunk a könyvtárban pontosak e, akkor válasszuk a 4-essel jelölt "fület", melyen az Adatok felirat látható. Az 5-össel jelölt gomb arra szolgál, hogy kijelentkezzünk a felületről. Ezt a gombot minden esetben használjuk, ha az összes szükséges módosítást elvégezttük az oldalon.

Az 1-es ábra jobb oldali adatlapján azt az esetet láthatjuk, amikor elkéstünk a könyvek visszahozásával. A 6-ossal jelölt rész mutatja, hogy az adott dokumentum kölcsönzési határideje hányszor volt már módosítva. A 7-essel jelölt rész pedig azt mutatja, hogy a számítógépes rendszer mennyi késedelmi díjat számolt már ki nekünk. Ha ilyet látunk, akkor célszerű minél hamarabb visszahozni a könyvet a könyvtárba, mivel a késedelmi díj mértéke dokumentumonként naponta 20 Forinttal növekszik. A 8-assal jelölt részen láthatjuk, hogy mennyi tartozásunk van a könyvtár felé és ez miből adódik. Ez az összeg nem növekszik, ez már úgymond lezárt összeg, de amint meglátogatjuk a könyvtárat, a könyvtáros a nyilvántartó pultban kérni fogja tőlünk ennek befizetését.

Ha egy dokumentumon késedelmi díj van de még nem volt egyszer sem meghosszabbítva a kölcsönzési határideje, akkor a rendszer engedi, hogy meghosszabbítsuk azt. Ebben az esetben a késedelmi díj a 8-assal jelölt rész alatt fog megjelenni és az összege már nem fog naponta 20 forinttal növekedni.

 

2. ábra - Nagyobb méretű fotóért kattintson a képre!

A 2. ábrán látható oldal akkor jelenik meg, ha az 1-es ábrán 4-essel jelölt gombot választjuk. Itt tekinthetőek meg az olvasói adataink. Ezen az oldalon két dolgot tudunk mindössze módosítani. Az egyik az e-mail címünk (9.), ezt mindenképp arra címre állítsuk be, amit rendszeresen használunk, nézünk. Ha módosítottuk az e-mail címet, akkor kattintsunk a mellette levő Mentés feliratú gombra. A másik a belépéshez használt jelszó megváltoztatására szolgáló gomb, amit a képen 10-essel jelöltünk. Ha rákattintunk erre a gombra akkor az alábbi oldal fog betöltődni:

 

3. ábra - Nagyobb méretű fotóért kattintson a képre!

A rendszer kéri a régi jelszavunkat (11.), amit meg szeretnénk majd változtatni. Ez az a jelszó, amivel épp most is be vagyunk jelentkezve az oldalon. Az Új jelszó mezőbe (12.) írjuk be azt a jelszót, ami szeretnénk beállítani a szolgáltatáshoz, majd az Új jelszó mégegyszer (13.) mezőbe írjuk be ugyan azt, amit az Új jelszó mezőbe is beírtunk. Ha minden mezőt kitöltöttünk, akkor kattintsunk az Elküld (14.) gombra. A rendszer tájékoztatni fog bennünket, hogy a jelszó módosítása sikeres. A következő belépésnél már az új, általunk beállított jelszóval kell belépni.

Ha valami oknál fogva elfelejtenénk a jelszavunkat, akkor a könyvtár nyitvatartási idejében a +36-32-521-552-es telefonszámon a kollégák az olvasójegyen szereplő vonalkód alapján vissza tudják állítani a jelszót a születési adatokból vett hónap és nap értékre, ami jelen dokumentum elején is szerepel. Illetve a bejelentkezési oldalon, ha az Elfelejtett jelszó linkre kattintunk majd megadjuk az olvasói vonalkódunkat, akkor az Új jelszó küldése e-mailben feliratú gombra kattintás után pár perccel a rendszer küld nekünk egy új jelszót, amivel be tudunk lépni. Ha sokáig nem érkezik meg ez az e-mail, akkor érdemes megnézni, hogy a levelző rendszer nem tette-e véletlenül a levélszemét (spam) mappába a levelet.

erfa_logo.png

Eseménynaptár

H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Áraink

Könyvtárunkban bankkártyával is fizethet!
kartyaelfogado_kicsi.png

eCard applikáció

Hagyd otthon az olvasójegyet!

Töltsd le a Qulto eCard applikációt könyvtári ügyeid intézéséhez!

Szerezd meg: Google Play
Download on the App Store


Elismeréseink

Minősített könyvtár cím

minositett_konyvtar.jpg

Családbarát szolgáltatóhely

 
csaladbarat_hely_vedjegy_szhely_rgb_office_2022_0620.jpg
 

Családbarát munkahely

bronz_fokozatu_csaladbarat_munkahel.png

Az én könyvtáram, a módszertan hivatalos alkalmazója

az_en_konyvtaram.jpg
mmalogoc_1_ketsoros.jpg